



Faculty of Psychotherapy 2024 Virtual Conference

Integrating Lived Experience with Psychotherapy

Saturday 23 November 2024

Faculty of Psychotherapy 2024 Conference

Integrating Lived Experience with Psychotherapy

Date: Saturday 23 November

Duration	Opening and acknowledgement of country Chair: Associate Professor Loy McLean	
15 mins	10 am – 10:15 am	Open

Duration Total: 60 mins	Title: Moving beyond paternalism and participation to partnership Chair: Associate Professor Loy McLean	
45 mins	10:15 am – 11:00 am	Keynote Speaker: Mary O'Hagan
15 mins	11 am – 11:15 am	Q&A

Duration	Break #1	
15 mins	11:15 am – 11:30 am	

Duration Total: 1 hour & 10 mins	Film Discussion: "Laid Down" Infant Life: Impact on the Parental Couple - Some Psychoanalytic Snapshots Chair: Dr Tiago Gandra	
15 mins	11:30 am – 11:45 am	Introduction and live streaming of the video "Laid Down"
10 mins	11:45 am – 11:55 am	Breakout sessions
30 mins	11:55 am – 12:25 pm	Infant Life: Impact on the Parental Couple - Some Psychoanalytic Snapshots Honorary Associate Professor Kannan Navaratnem
15 mins	12:25 pm – 12:40 pm	Discussions and Q&A

Duration	Break #2 Lunch	
20 mins	12:40 pm – 1 pm	

Duration	Member Forum	
	Chair: Dr John Robertson	
30 mins	1 pm – 1:30 pm	





Faculty of Psychotherapy 2024 Virtual Conference

Integrating Lived Experience with Psychotherapy

Saturday 23 November 2024

Duration	Workshop: Enhancing Psychotherapy with Lived Experience Expertise & Wisdom Chair: Dr Sara Temelkovski	
1 hour & 30 mins	1:30 pm – 3 pm	Facilitated by:
		De Backman-Hoyle (Co Chair RANZCP Community Collaboration Committee, Manager Community Engagement, Mental Health Carers Australia)
		Sam Farr (RANZCP Community Collaboration Committee Member and Lived Experience Consultant Consumer and Mental Health Advocate Aotearoa)

Duration	Close and Thanks Chair: Dr Sara Temelkovski	
3 mins	3 pm – 3:03pm	